Novice

10.12.2018

Volvo Cars in Luminar na sejmu Automobility v Los Angelesu

Volvo Cars in Luminar, vodilno start-up podjetje na področju senzorskih tehnologij, ki omogočajo avtonomno vožnjo, sta na avtosalonu v Los Angelesu predstavila najbolj napreden senzor LiDAR doslej.

 

Razvoj tehnologij LiDAR, ki za zaznavanje objektov uporablja laserske signale, je ključni element pri ustvarjanju varne avtonomne vožnje. Ta sistem omogoča varno navigiranje v kompleksnih prometnih okoljih in pri večji hitrosti, pri katerih omogoča večjo zmogljivost zaznavanja.

Tehnologije, kakršna je LiDAR, znamki Volvo Cars omogočajo uresničevanje vizij avtonomnega potovanja, kar so nakazali že s konceptom 360c. Razvoj napredne tehnologije LiDAR in drugih tehnologij, ki omogočajo zaznavanje, je le eden izmed elementov, s pomočjo katerih se Volvo Cars v sodelovanju s svojimi partnerji pomika proti predstavitvi popolnoma varnih avtonomnih avtomobilov.   

Zmogljivosti zaznavanja sistema, ki sta ga razvila Luminar in Volvo Cars, omogočajo zaznavanje različnih človeških položajev, vključno z različnimi gibi udov. Tehnologija zaznava objekte v oddaljenosti 250 metrov, kar je precej več kot katerakoli druga tehnologija LiDAR, ki je trenutno na voljo.  

“Avtonomna tehnologija bo občutno povečala varnost in jo dvignila nad človeške omejitve. To je obljuba znamke Volvo Cars, ki si prizadeva postati vodilni proizvajalec avtonomnih vozil. Poleg tega pa bo ta tehnologija ustvarila tudi številne druge koristi tako za uporabnike kot za širšo družbo. Podjetje Luminar ima podobne ambicije in skupaj si prizadevamo, da bodo naši napori kmalu dobili otipljivo obliko v resničnem življenju," pravi Henrik Green, podpredsednik razvojnega oddelka pri Volvo Cars.

“Razvojni oddelek Volvo Cars z izjemno učinkovitostjo rešuje izzive, s katerimi se soočajo pri razvijanju avtonomne vožnje. Naši ekipi sta se zelo dobro ujeli. Oni ostajajo gonilna sila pri prizadevanju, da avtomobili ne bi več potrebovali voznika v klasičnem smislu. Seveda je naš končni cilj, da bi takšna vozila čim prej vozila v resničnem prometu," pravi Austin Russell, direktor podjetja Luminar.  

V začetku leta je Volvo Cars vstopil v lastniško strukturo znamke Luminar. Za ta namen ima Volvo poseben sklad, ki targetira tehnološka start-up podjetja z visokim potencialom. Ta investicija je še dodatno poglobila sodelovanje s podjetjem Luminar, ki se posveča razvoju in testiranju senzorskih tehnologij za avtomobile znamke Volvo.

Volvo Cars je v letošnjem letu predstavil koncept 360c, ki predstavlja holistično vizijo prihodnosti avtonomne vožnje. Ta koncept predvideva štiri različne načine uporabe avtonomnega vozila. Tovrstni avtomobil ponuja spalno, pisarniško, zabavno in bivalno potovalno okolje. Na ta način bodo uporabniki lahko povsem spremenili svoje dojemanje potovanja. Poleg tega koncept 360c predstavlja nove globalne standarde, ki naj bi bili osnova za varno komunikacijo z drugimi udeleženci v prometu.

Na avtomobilskem salonu v Los Angelesu Volvo Cars s pomočjo posebne virtualne postaje demonstrira koncept 360c in svojo vizijo prihodnosti avtonomne vožnje.

Volvo Car Group v letu 2017

V fiskalnem letu 2017 je Volvo Car Group zabeležil dobiček v višini 14,061 milijarde švedskih kron (1,35 milijarde EUR). 11,014 milijarde SEK (1,06 milijarde EUR) v letu 2016. Skupni promet v tem obdobju pa je znašal 210,912 milijarde švedskih kron 20,34 milijarde EUR). 180,672 milijarde SEK (17,42 milijarde EUR) v letu 2016). V celotnem letu 2017 je bilo prodanih 571.577 avtomobilov, kar je 7,0 odstotka več kot leta 2016. Rekordni prodajni in finančni rezultati seveda omogočajo nadaljnje investicije, ki jih Volvo Car Group načrtuje za prihodnost.

O Volvo Car Group

Zgodovina znamke Volvo se začenja leta 1927. Danes je Volvo ena izmed najbolj priznanih in spoštovanih avtomobilskih znamk na svet. V letu 2017 so v 100 državah sveta prodali 571.577 avtomobilov. Od leta 2010 je Volvo v lastništvu kitajskega Zhejiang Geely Holdinga (Geely Holding). Že leta 1999 je znamko Volvo kupil ameriški Ford, ki jo je leta 2010 prodal kitajskim lastnikom.

Po podatkih iz decembra 2017 je Volvo Cars na različnih koncih sveta zaposloval 38.000 ljudi. Uprava, razvojni oddelek, marketing in administracija so locirani v Goteborgu na Švedskem. Volvo Cars pa ima pisarne tudi v Šanghaju na Kitajskem. Glavne proizvodne tovarne pa se nahajajo v Goteborgu na Švedskem, v belgijskem Gentu, Chengduju in Daquingu na Kitajskem. Pogonske agregate pa proizvajajo v Skövdeju na Švedskem in Zhangjiakouju na Kitajskem. Karoserijski sestavni deli pa nastajajo v Olofströmu na Švedskem.

Povprečna poraba goriva: 3,7 – 6,9 l/100 km. Emisije CO2: 98 - 179 g/km. Emisijska stopnja: EURO 6b. Emisije NOx: 0,0103 - 0,0505 g/km. Vrednost specifične emisije trdnih delcev pri dizelskih motorjih: 0,00045- 0,0009 g/km, število delcev: 0,00505 E+11 – 0,619E+11. Akcijska ponudba financiranja velja ob nakupu novega vozila VOLVO po ponudbi KMAG d.o.o. po MP ceniku ob sklenitvi pogodbe o finančnem leasingu preko Unicredit, d.o.o. Ponudba za Volvo S60 D2 R-Design Kinetic zajema obdobje financiranja do 60 mesecev, 25% polog in plačilo 25% preostanka vrednosti, EOM = 2,43%, stroški odobritve 289,90 EUR (1% vrednosti vozila). Reprezentativni primer izračuna za Volvo S60 D2 iz akcijske ponudbe: vrsta financiranja: finančni leasing; predračunska vrednost predmeta financiranja: 28.990 EUR; lastna udeležba (polog): 25%, 7.247,50 EUR; znesek financiranja: 21.742,50 EUR; število obrokov: 60; mesečno plačevanje: 266,02 EUR ter zadnji (61-i) obrok: 7.247,50 EUR (25%); stroški odobritve: 1% vrednosti vozila; skupni znesek za plačilo brez lastne udeležbe: 23.208,7 EUR; letna obrestna mera: 1,99%, ki je spremenljiva in vezana na 6-mesečni Euribor, efektivna obrestna mera: 2,43% na dan 27.2.2017. Financiranje se lahko zavrne če stranka nima ustrezne bonitete. Cene vključ. vse dane popuste in prihranke in ne vključujejo kovinske/bele barve in stroška priprave vozila. Popusti in ugodnosti se med seboj ne seštevajo. Veljavnost ponudbe: do odprodaje zalog. Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka, zlasti k čezmerno povišanim koncentracijam prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter NOx. Pogoji garancije na voljo v garancijski knjižici vozila ali pri pooblaščenem zastopniku vozil Volvo. Za tipkarske napake ne odgovarjamo. Slike so simbolične. VCAG d.o.o., Leskoškova 2, Ljubljana.

Volvo in piškotki

S tehnologijo piškotkov (cookies) vam omogočamo kar najboljše doživetje naše spletne strani. Podatki pridobljeni preko piškotkov so anonimni. Prosimo označite ali se strinjate z uporabo te tehnologije. Več o piškotkih.

Sprejmem
Več informacij